Αγαπητές αναγνώστριες και αναγνώστες,

1

ένα δέντρο είναι όπως ένας κόσμος ολόκληρος. Το δέντρο, είναι ένα εξαίρετο παράδειγμα του κύκλου της φύσης. Από τα φύλλα που πέφτουν το φθινόπωρο στο έδαφος αναπτύσσεται νέα ζωή με τη συμβολή αναρίθμητων μικροοργανισμών. Τα φύλλα μετατρέπονται σε θρεπτικά συστατικά για το φυτό. Οι ρίζες απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά, έτσι ώστε το δέντρο να μπορεί την επόμενη άνοιξη να σχηματίσει νέα φύλλα. Έτσι ο φυσικός κύκλος αρχίζει και πάλι απ' την αρχή.

Εμείς δεν θέλουμε να διαταράξουμε αυτή την τέλεια συνεργεία που συναντάμε στη φύση. Για το σκοπό αυτό παρά γουμε προϊόντα για το σπίτι και τον κήπο που προστατεύουν το περιβάλλον. Η εταιρεία Neudorff GmbH KG ιδρύθηκε το 1854 στο Κοένιγκσμπεργκ της τότε Πρωσίας. Ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της παραγωγής προϊόντων φυτοπροστασίας και περιποίησης ζώων. Το 1959 ο παππούς μου, Ρούντολφ Λόομαν, αγόρασε την εταιρεία και μετέφερε την έδρα της στην πόλη Έμμερταλ της Κάτω Σαξονίας.

Από τότε στόχος μας υπήρξε ο περιορισμός της επιρροής που ασκούμε στη φύση. Αυτό το επιτυγχάνουμε με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγική μας διαδικασία και με την επιλογή γρήγορα ανανεώσιμων πρώτων υλών. Για να αισθάνεστε άνετα στον κήπο σας και να απολαμβάνετε την κηπουρική με τη συνείδηση σας ήσυχη.

Διατηρήστε και στο δικό σας κήπο τον κύκλο της φύσης. Φροντίστε, ώστε οι ωφέλιμοι οργανισμοί, τα πουλιά, οι σκαντζόχοιροι και οι άλλοι κάτοικοι του κήπου να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Έτσι θα κάνετε ένα ουσιαστικό βήμα προς τη δημιουργία μίας όασης πρασίνου μπροστά στην πόρτα σας.

Σας εύχομαι να περάσετε μία καλή σεζόν κηπουρικής με μεγάλες δόσεις χαλάρωσης στον κήπο σας.

1

Χανς-Μάρτιν Λόομαν
εταίρος / διαχειριστής της εταιρίας
W. Neudorff GmbH KG